Britain's smallest venue

Not a Box, still a beauty

Designed by SHJ (Simon Hjermind Jensen) Works, Fire Shelter: 01 is a personal project located in at Sydhavnstippen in . Taking inspiration from architecture of ethnic and nomadic people, the starting point for the design emerged from a fascination of the place.

It´s a temporary project and a design experiment that aims to celebrate the place. The project has public access, and it establishes experiences of spatial and social character.

http://www.archdaily.com/322484/fire-shelter-01-shj-works/

Why do Folk in a Box like this? Well for a number of reasons. But specifically in that it shares a synergy of being a temporary inhabitant in the landscape without leaving a trace, that it evokes a memory of a remnant place, and that fleetingly it provides a place for reflection.

We can’t wait to get Folk in a Box up and about for the year!!

Advertisements

One response

  1. Lin

    This specific blog, “Not a Box, still a beauty |” Sun
    Shades indicates the fact that u fully understand just what you’re communicating about! I fully am in agreement. Many thanks ,Trevor

    March 19, 2013 at 2:08 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s